Identitatea lui Jack Spintecătorul a fost „dezvăluită” de dosarele medicale recent descoperite: cine a fost, de fapt, cel mai mare criminal în serie din toate timpurile

de: Ozana Mazilu
18 07. 2023

Un fost voluntar de poliție susține că a descoperit identitatea criminalului din spatele unora dintre cele mai șocante crime din istoria Marii Britanii, demascându-l pe ucigașul din secolul al XIX-lea care a terorizat națiunea, Jack Spintecătorul.

Sarah Bax Horton – al cărui stră-străbunic a fost polițist în centrul anchetei Ripper – a dezvăluit dovezi convingătoare care se potrivesc cu descrierile martorilor ale bărbatului văzut cu victime femei, cu puțin timp înainte ca acestea să fie înjunghiate până la moarte în 1888, în East End Londra, conform YahooNews.

Cine este, de fapt, Jack Spintecătorul

Munca ei de detectiv a condus-o la Hyam Hyams, care locuia într-o zonă în centrul crimelor și care, ca producător de trabucuri, știa să folosească un cuțit. Era epileptic și alcoolic, intra și ieșea din aziluri mintale, starea lui s-a înrăutățit după ce a fost rănit într-un accident și a fost în imposibilitatea de a lucra. El și-a agresat în mod repetat soția, paranoic că ea îl înșela și, în cele din urmă, a fost arestat după ce a atacat-o pe ea, și pe mama lui.

Astfel, doamna Bax Horton a obținut acces la dosarele sale medicale și a descoperit detalii dramatice. Ea a declarat pentru The Telegraph: „Pentru prima dată în istorie, Jack Spintecătorul poate fi identificat ca Hyam Hyams, folosind caracteristici fizice distinctive.”

Martorii au descris un bărbat în vârstă de treizeci de ani, cu un braț rigid și un mers neregulat, cu genunchii îndoiți, iar doamna Bax Horton a descoperit că notițele medicale ale lui Hyams – care avea 35 de ani în 1888 – au înregistrat o rănire care l-a lăsat în imposibilitatea de „a-și îndoi sau extinde” brațul stâng, precum și un mers neregulat și o incapacitate de a-și îndrepta genunchii, târându-și piciorul. De asemenea, a avut cea mai severă formă de epilepsie, cu convulsii regulate.

Victimele erau prostituate sau sărace. Le-au fost tăiate gâturile și trupurile lor au fost măcelărite, în atacuri frenetice, cu autoritățile care au primit note batjocoritoare anonime de la cineva care se numește Jack Spintecătorul. Sunt unele dintre cele mai infame crime nerezolvate.

Cel puțin șase femei, Martha Tabram, Polly Nichols, Annie Chapman, Elisabeth Stride, Kate Eddowes și Mary Jane Kelly – au fost ucise în sau în apropiere de Whitechapel între august și noiembrie 1888.